onsdag 21 augusti 2013

Blommorna på balkongen



Det vore att överdriva, att skriva att man inte kommer ut på balkongen.
Men avsevärt trängre är det, det är sant.

Där står de två växterna som vi grävde upp på gården, när bostadsrättsföreningens styrelse kungjorde att allt skulle slängas, allt utom magnolian (tack för det, i alla fall), och att vem som ville och orkade kunde plocka åt sig.

Det gjorde vi.

Det blev en syrén och en ölandstok; syrénen tänkt att stanna på balkongen (om den nu klarar sig) och token tänkt att få fara med till Ytterhogdal (dito - den skall i så fall överleva inte bara en utan två rejäla omflyttningar på kort tid, dessutom tackla ett betydligt bistrare klimat däruppe, och framför allt hinna rota sig där innan vinterkylan kommer.  Tuffa odds, men värt försöket).

Syrénen verkar ha klarat språnget till balkongen och en låt vara stor men dock kruka; den har en del gulnade eller bruna och skrumpnade blad, men i stort sett ser den OK ut. Få nu bara se var den något närmare exponeringen för Hornsgatastrafiken gör med den.

Token möter sina som sagt redan från början problematiska odds med sämre förutsättningar, vad det verkar. Visst lever den, men det är väldigt många blad som ser ut att ha givit upp redan.

Vi får se.

Vi fick förresten med oss en liten lavendelkruka också, utanför bild. Den går som ren bonus.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar