söndag 29 november 2015

Årets Korf är gjord!

Vi firade adventshelgen - då man börjar närma sig julen som kommer om några veckor - med den tradtionstyngda tillverkningen av årets Korf, detta år i fabriken i Sköndal.

Först måste - bland annat - späcket malas.
Mor och son överser detta.

En av de mest fasta traditionerna är grubblandet över hur de olika delarna av maskinen skall passas ihop. Vi fick ihop det i år också, men det är inte så lätt att komma ihåg vilka ringar som passar var och åt vilket håll den lilla kniven skall sitta.

Nästan lika traditionsenligt hade potatismängden krympt och osäkerhet rådde om mängden mjölk skulle kunna fördelas rätt.

Men vi fick ordning på det också, och snart var det dags för själva stoppandet.
Fjälstren är smalare numera, av okänd orsak, och nästan 30 m gick åt.

K anpassar längden.

'
Intressant nog var en vegetarian en av de mest engagerade deltagarna (också det en tradition, för övrigt)
Leker ett skeptiskt leende i mungipan på hans fru till höger? 

En del av slutresultatet:

Vi slutvägde inte , men det brukar bli en 12-14 kilo.
Så även i år.



Proväten i dag och befunnen god. Tog dock ingen egen bild utan lånar min systers.


__________


Och 2012


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar